Pierre André Camille Auzias


2017.06.04 - 2017.08.29

Aktuelle

Kommende

Tidligere

Pierre André Camille Auzias

 KIMIK’s nordligste maler er Pierre André Camille Auzias, bosat i Uummannaq.Pierre kommer oprindeligt fra den franske by Lyon og er uddannet inden for ballet og scenekunst. Overraskende er Pierre autodidakt i billedkunstens formsprog. Overraskende fordi et blik på Pierres værker peger på en kunstner med en klassisk kunstnerisk uddannelse. Pierre arbejder med overlegent teknisk overskud inden for de klassiske teknikker som olie, gouache, akvarel, radering og modellering.

Hans værker er gennemarbejdet gedigent håndværk med poetisk nerve som i Pierres beskedne akvarelskitse af en strandet fiskerbåd opnår et nostalgisk og legende let udtryk. I LongingafterWinter fra 2014, Pierres store blå komposition af storm- og bølgeombruste isfjelde er voldsomme kræfter på spil, på samme tid giver penslens afdæmpede strøg og den balancerende komposition et meditativt udtryk. Pierre bruger sin kunst til refleksioner og narrative udtryk af hverdagsoplevelser. Raderingen Qimmeqfra 2010 er et minutiøst studie i slædehundens ansigtsanatomi. Hundens alvorsfulde blik fængsler beskueren og kompositionen samles med en isblå harmoni i akvarel, der igen får modspil af øjnenes gule skær.

Pierre værker har alle tydelige grønlandske markører, og han beskriver sit kunstneriske håndværk som værende befrugtet af passionen for Grønland og føler et ansvar for at fortolke kultur og natur i Grønlands nordligste distrikt, passionen er tydelig også i Pierres frimærke tilUummannaqs 250 års jubilæum, hvor akvarellens legende lethed indfanger byens stille og særegne udtryk.

Pierre blev medlem af KIMIK i forbindelse med sin installationsudstilling SLUSH i Katuaq i 2009, og han finder det især stimulerende at arbejde ud fra KIMIK’s udstillingstemaer, der oftest inspirerer ham til at arbejde med aktualitet og klimatiske forandringer.