Karen Thastum: Tura ya moya


2012.03.18 - 2012.04.28

Aktuelle

Kommende

Tidligere

KAREN THASTUM: TURA YA MOYA

I samarbejde præsenterer
Ilulissat Museum, Ilulissat Kunstmuseum, Qeqertarsuaq Museum, Saqqaq skole og TURA YA MOYA:

Magisk lys og lyd i vinternatten:
Medieinstallation og udstilling NIPI & QAAMASOQ SAGA / MIN SAGA kan opleves i Ilulissat og i bygden Saqqaq i marts /april 2012.

"En udendørs diasprojektioner kombineret med musik fra et lille lydanlæg!. Det er kort og godt de virkningsfulde remedier, som den danske multikunstner Karen Thastum og gruppen Tura Ya Moya fra Berlin har specialiseret sig i.
"Vi bruger ikke et klassisk lærred, men omgivelserne som lærred."

Fra d 29.3.-10.4. vil byrummet omkring Ilulissat Museum fyldes med diasprojektioner på mur og sne efter mørkets frembrud.

Fra d.18.3.- 28.4. viser Ilulissat Kunstmuseum en udstilling om projektets rejse rundt i Grønland og til Island fra 2010 og til nu.

I Saqqaq medvirker bygdens børn resultatet kan ses fra d. 23. - søn d. 25.3.

Billederne har Karen Thastum, skabt sammen med billedkunstneren Julia Pars, Museumsleder Linda G. Ostermann (qeqertarsuaq) samt børn og unge fra øst og Vesgrønland, Danmark, Island og fra bygden Saqqaq.
Alle har reflekteret over temaet rødder; Hvor kommer jeg fra og hvor går jeg hen?

Musikken til de stemningsfulde blikfang-installationer i vintermørket har Karen
skabt sammen med de to østgrønlandske trommedansere Anna Thasum og Silbat Kuitse.

Ved åbningen d 29.3. klokken 21 medvirker det lokale kor Ilulissani erinarsoqatigiit.

"Det er vidunderligt at opleve, at kombinationen af klange, lys, musik og dias-projekteringer på store flader som bygninger, husvægge og i naturen skaber en sammenhængende totaloplevelse af sanse- og oplevelseskunst. Det gør, at vi bliver opmærksomme på vore omgivelser på en ny måde, at vi tillægger dem ny værdi."
(Sermersoqs borgmester Asii Chemnitz Narup ved åbningen i Katuaq Nuuk)

Projektet der har fået støtte fra bl.a. Selvstyrets kulturelle midler, RAL, Nordisk Kulturkontakt KKN, fra NAPA med flere.